Gaandeweg/steeds meer

Ik kan het mis hebben, maar volgens mij zie ik er dus totaal niet gevaarlijk uit. In tegendeel zelfs. Dat werkt over het algemeen wel in mijn voordeel, maar hier in Frankrijk in het bijzonder, omdat ik regelmatig word aangesproken door anderen en zo gedwongen word om mijn Frans te oefenen. Zo vroeg een oude vrouw me de weg op straat, en raakte ik in een café in gesprek met een meisje nadat ze vroeg wat ik van het boek vond dat ik aan het lezen was (Lena Dunham’s Not That Kind of Girl). Mijn hart maakt echt een sprongetje op zo’n moment, yesss ik snap wat ze tegen me zeggen en ik kan ook nog eens antwoorden!! Net als bij de meerdere keren dat ik te maken kreeg met vriendelijk horecapersoneel. In het bijzonder een meisje bij “Bagel&U” dat, toen ze doorhad dat ik niet Frans was, Frans bleef praten (in plaats van over te gaan in het Engels) maar dan een stuk langzamer (want sodeju, wat praten ze hier snel).

De afgelopen drie weken had ik les van dezelfde leraar, een vrolijke jongen/man die veel grapjes maakte, waarin we vooral veel aan het praten waren (vaak waren we het eerste uur van de les alleen bezig met vertellen wat we gister hadden gedaan). Nu hij op vakantie is heb ik les van een jonge vrouw die heel snel praat, en veel meer structuur heeft in de lessen. Aan de ene kant is dat jammer, omdat we een stuk minder praten, maar het is anderzijds ook fijn om eens de regels voor je neus te hebben. Omdat deze week de zesde week is, moet ik morgen een test maken voor niveau B1, waar ik dan volgende week naar toe zal gaan. Ik heb er wel vertrouwen in dat dat me lukt, aangezien ik in de lessen alles kan volgen en het gewoon goed gaat.

Dit weekend ging ik op excursie naar Marseille, wat op twee uur rijden van Montpellier af ligt. Hoewel ik niet heel veel gezien heb, is mijn eerste indruk wel dat het een ontzettend mooie stad is. Het ligt letterlijk aan zee en de oude haven trekt meteen je aandacht, al zorgt die ligging wel voor een enorm sterke wind. Wie weet kom ik er nog eens terug om de rest van de stad te zien, aangezien ik nu vooral in en rondom de haven ben geweest.

Ik heb nu een nieuwe huisgenoot, die óók in dezelfde klas zit,  een Zwitsers meisje dat hier voor twee weken zal zijn. Het is fijn om ook buiten de lessen met iemand te kunnen praten en om samen dingen mee te ondernemen. Zo gaan we morgen samen naar een yogales. Hoewel ik iets alleen doen ook niet erg vind, is het met z’n tweeën wel zo gezellig. Ik praat met haar Engels en Frans, zoals met de meeste hier, al praat ik soms ook wat Duits met de mensen uit Zwitserland (maar dan ontploft mijn hoofd echt).


Dit weekend is het 13 mei en het ziet er naar uit dat ik mijn verjaardag kan vieren op het strand, aangezien het hier een goede 23 graden zal zijn (Il fait chaud). Daar kijk ik erg naar uit, sowieso omdat het mijn verjaardag is én omdat ik dan mijn ouders + Aukje weer even zie, die voor één dag twaalf uur heen en twaalf uur terug zullen rijden (waarvoor hulde). Daarnaast tel ik stiekem ook af naar mijn volgende avonturen, en stond ik vandaag op met “Over drie weken ben ik in Lissabon.” Ik mag niet klagen!

Advertisements

3 Comments

 1. Très bien, jolie fille! Je te souhaite une super bonne temps avec tes parents et ta soeur! Tu resteras là jusqu’à quand? Et après un stage ou peut-être faire un boulot comme au pair? Tu seras bien à elle!
  Enfin, je suis très très fière de toi, et j’espère que vous aurez un grand anniversaire ! Joyeux anniversaire cher Hedwig ! Bisous!

  Like

  1. Merci!! Tu as écrit un message très agréable, merci pour tes compliments! Je suis ici jusqu’à la fin de mai, et après je sera voyager à Madrid, et Lissabon aussi 🙂 mais après ça je vais rétourner à Nijmegen, je n’ai pas de plan de être un au pair maintenant, mais peut-être c”est une bonne idée pour l’avenir! Et merci pour tes félicitations d’advance, bisous!

   Like

 2. Leuk om je verhalen te lezen! Sommige dingen herken ik wel een beetje uit Spanje, vooral dat snelle praten. Ik kon ook echt boos zijn op mezelf als ik het dan niet begreep, maar je leert er zoveel van! (inderdaad over de taal en ook over jezelf). Ik wens je een hele fijne dag vandaag en maak er het beste van de komende weken!! 😀

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s